Totaal: 0,00
Totaal: 0,00

Tijdens de lockdown was heel Nederland verplicht om thuis te zitten en dat kon op den duur voor verveling, dan wel eenzaamheid zorgen. De wens om een huisdier te nemen is enorm gestegen sindsdien. In diverse Nederlandse huishoudens verschenen talloze honden, katten, knaagdieren en ook vogels waren meer geliefd dan ook.

Het is namelijk erg gezellig om een huisdier te hebben. Het voelt goed om voor iemand te zorgen en thuis wat meer leven in de brouwerij te hebben. Nu de wereld langzaam weer opengaat en we niet meer thuis hoeven te blijven, mag dit geen invloed hebben op de verzorging voor jouw huisdier. In dit artikel nemen we je mee in de 5 belangrijkste zaken die om de hoek komen kijken bij een huisdier.

1.      Zorg

De verantwoordelijkheid begint al vanaf het moment dat je besluit een huisdier te nemen. Of je nu een kat, hond of vogel in huis neemt, het is jouw verantwoordelijkheid dat deze beestjes elke dag de beste zorg mogelijk krijgen. In het beste geval haal je een gezond huisdier in huis, waar je lang van kunt genieten. Om dit te bewerkstelligen, is het goed om van tevoren in te lezen welk voer het meest geschikt is voor jouw huisdier. Elk dier heeft namelijk vitamines, eiwitten en vezels nodig om net als de mens gezond op te groeien met goed ontwikkelde spieren. Zorg er dus voor dat er gezond voedsel in huis is, maar wissel dit ook af met voldoende lekkers. Jouw leuke huisdier is het namelijk waard om verwend te worden! Naast voeding is het ook belangrijk om de gezondheid van jouw huisdier in de gaten te houden. Honden en katten kunnen regelmatig wormen krijgen en alleen met de juiste medicatie kun je dit oplossen.

2.      Aandacht

Hoewel een huisdier niet op dezelfde manier kan communiceren als wij doen, vindt ook jouw huisdier het fijn om quality time te hebben. Je hoeft niet 24/7 te knuffelen met jouw kat of te spelen met jouw hond, maar hou wel in je achterhoofd dat jij het belangrijkste bent in hun leven. Wist je dat een hond verliefde gevoelens voor je ontwikkeld? Dat is ook de reden dat ze steeds kwispelt als ze je ziet. Reden genoeg om jouw hond alle aandacht te geven die ze verdient! Wist je verder ook dat een kat niet alleen door te spinnen laat weten dat ze van jouw aandacht geniet, maar dit ook laat zien door af en toe haar ogen dicht te knijpen als ze naar je kijkt? Leg dus voortaan die telefoon weg en besteed aandacht aan jouw leuke huisdier!

3.      Tijd

Een onderdeel wat eigenlijk met alle zaken samenhangt, is tijd. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar jouw huisdier is afhankelijk van jou, op het gebied van verzorging en liefde. Als je een hond hebt, moet je tijd vrijmaken om wandelingen te maken die aansluiten bij haar bewegingsbehoefte.

Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat jouw huisdier ziek wordt. De zorg van jouw huisdier moet dan boven alle andere ‘prioriteiten’ komen te staan. Deze tijd wordt niet minder tot je zeker weet dat jouw huisdier weer helemaal gezond is.

4.      Geld

Het hebben van een huisdier is niet alleen een investering met tijd, maar ook zeker met geld. Als je wilt dat jouw huisdier gezond opgroeit, betekent dat dat ze kwalitatief voer nodig heeft en af en toe verwend wordt met lekkers. Daarnaast vindt jouw huisdier het ook leuk om te spelen. Een kat is daarnaast erg gebaat bij een krabpaal, zodat ze haar nagels kan blijven scherpen, maar ook haar geur kan achterlaten om haar territorium af te bakenen. Dit geeft haar een veilig gevoel en voorkomt stress. Je maakt een vogel niet blijer met een grote kooi en leuke attributen om mee te spelen en jouw knaagdieren hebben nou eenmaal de ruimte nodig om lekker heen en weer te rennen. We benoemden hierboven al even dat in het ergste geval jouw huisdier ook ziek kan worden. Een bezoek aan de dierenarts kost nou eenmaal veel geld. Met andere woorden: als je een huisdier in huis neemt, is het aan jou om dit te financieren.

5.      Moeite

Dit laatste punt kan worden gezien als een conclusie van dit artikel. Je kan geen half werk leveren als je een huisdier hebt. In alle weersomstandigheden is het alsnog jouw taak om met jouw hond naar buiten te gaan om haar uit te laten. Als je even op vakantie wilt, is het aan jou om de moeite te doen een oppas te vinden voor jouw huisdier. Een huisdier kan geen dag zonder jouw zorg, liefde en aandacht. Jij hebt een huisdier (helaas) niet voor het leven, maar een huisdier heeft jou wel voor het leven.

De moeite die jij in jouw huisdier steekt, krijg je ruimschoots terug in het plezier wat je van jouw huisdier krijgt.

Merk je dat jouw kat het leuk vindt om met bepaalde speeltjes te spelen. Koop er dan meer! Is jouw hond dol op het bos, maar woon je niet in een bosrijke omgeving? Pak de auto eens en rijd met jouw hond naar het bos!

Tips om de belangrijkste zaken toe te passen

Het is begrijpelijk als je geen tijd hebt doordeweeks om naar de dierenwinkel te gaan om voer, lekkers of speeltjes te kopen. Het is dan ideaal om vanuit huis de noodzakelijke dingen te bestellen. Gelukkig kun je de meeste benodigdheden bij een webshop bestellen. Je kunt hier niet alleen terecht voor voeding, maar ook voor accessoires en manden. Zodra je hebt besloten dat je een huisdier gaat nemen, is het verstandig om eens een kijkje te nemen op deze webshop. Je ziet dan niet gelijk welk aanbod er is, maar doet ook inspiratie op om het leven van jouw huisdier nog leuker te maken!

Alleen met de juiste verzorging, aandacht en tijd zorg je ervoor dat jouw huisdier een leuk en gelukkig leven heeft. Het is tijd om jouw huisdier te verwennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop